top of page

Vores Historie

Skærmbillede 2022-08-06 kl. 19.04.00.png

VORES HISTORIE

Lysemose slot

1300 tallet

Ahlefeldts eje

I hjertet af Lysemose skov lå engang en storslået middelalderborg, ejet af den mægtige slægt Ahlefeldt. Borgen, med sine imponerende mure og dybe volde, var et symbol på magt og rigdom. Dens strategiske beliggenhed og solide konstruktion gjorde den til en af Lollands mest betydningsfulde fæstninger.

Dronning Magrethe d. 1

I slutningen af 1300-tallet blev borgen dog centrum for en dramatisk begivenhed. Dronning Margrethe d. 1., kendt for sin dygtige ledelse og politiske snilde, erobrede borgen efter en hård kamp. Efter erobringen overgik borgen til kongeligt eje, men dens skæbne var allerede beseglet.

Skærmbillede 2024-05-22 kl. 15.03.07.png

Klosterruinen i Maribo

I stedet for at bevare borgen besluttede man at rive den ned. Murstenene blev omhyggeligt fjernet og transporteret til Maribo, hvor de blev brugt til at bygge et kloster ved Maribo Domkirke. Klosteret blev et vigtigt religiøst centrum, og selvom det nu ligger i ruiner, kan man stadig se rester af det imponerende bygningsværk den dag i dag.

Lysemose skov bærer stadig på minderne om borgen og den dramatiske historie, som nu kun findes i fortællinger og de få tilbageværende spor i landskabet.

bottom of page